Rosselló (05-07 d’abril de 2024)

Com ja va essent tradició, un cop a l’any fem unes colònies amb el grup de Per Qui s’Apunti, enguany hem fet l’estada al Rosselló (Catalunya del Nord), malgrat que el temps no ens ha acompanyat gaire, no ha plogut (fa molta falta, a costat i costat dels Pirineus) però sí que hem tingut uns dies sense sol, boira i amb núvols, per tant, vistes pràcticament nul·les, tal com vàrem descobrir en fer el cim de Vingrau, per sort, el darrer dia, en fer el cim de la Torre de la Maçana, la cosa va millorar un xic.

En fi, us deixo amb les diferents rutes que vàrem fer i alguns dels pobles, esglésies i castells que vàrem visitar.

Roc de Mallorca (100 cims) des del coll de la Creu Ruta curta i sense cap complicació que ens permet assolir el cim anomenat Roc de Mallorca (inclòs al repte dels 100 cims de la FEEC), a tocar el poble de Castellnou dels Aspres, al Rosselló. Té unes grans vistes.

Roc de Mallorca (100 Cims FEEC): El Roc de Mallorca és un cim situat a la comarca del Rosselló, a tocar del poble de Castellnou dels Aspres.

Torre Roc de Mallorca: La Torre del Roc de Mallorca, la trobem al cim del mateix nom (Roc de Mallorca) a tocar del bonic poble de Castellnou dels Aspres (us recomano d’anar-hi a fer una passejada, és molt bonic)
Castellnou dels Aspres: Castellnou dels Aspres (també conegut com a Castellnou de Rosselló o Castellnou), és un petit poble situat a la regió de Rosselló, a la Catalunya del Nord. Forma part de la regió de les Aspres.
Castell de Castellnou dels Aspres: El bonic poble de Castellnou dels Aspres deu el seu nom al castell que hi ha al capdamunt del poble, aquest castell va ser construït entre els anys 988 i 990, i va esdevenir la capital del vescomtat de Vallespir.
Santa Maria del Mercadal: Santa Maria del Mercadal, és l’església parroquial de Castellnou dels Aspres (poble que us recomano visitar amb tranquil·litat), a la comarca del Rosselló.
Serra de Vingrau (100 cims FEEC) des de Vingrau: Ruta que té unes grans vistes del Rosselló, però que nosaltres malauradament, per culpa de la boira no vàrem poder gaudir, així i tot, la ruta és molt bonica i entretinguda.
Vingrau: El poble de Vingrau el trobem al Rosselló, té un territori ben diferent, per un costat la plana on hi ha el mateix poble, i molts camps, la majoria amb plantacions de ceps, i llavors, dues serres la de Montpeirós i la de Vingrau.
Santa Maria de Vingrau: Santa Maria de Vingrau és l’església parroquial antiga del poble de Vingrau (Rosselló), es troba enmig de les cases del poble, a la part alta que toca a la serra de Vingrau.
Capella Mare de Déu del Bonconsell: La Mare de Déu del Bonconsell és una capella situada al poble de Vingrau (Rosselló), construïda el 1860. És una capella petita, però ben bonica, i es troba propera del poble, a dalt d’un turó, tot i la proximitat, es troba lleugerament aïllada del nucli de població.
Força Real (100 cims FEEC) i Ermita de Força Real des de Coll del Bou: Malauradament, el temps no ens acompanya en la nostra estada al Rosselló, i per tant en lloc de fer una ruta amb cara i ulls per assolir el cim anomenat Força Real, optem per una ruta intermèdia, la que surt des del coll del Bou.
Castell de Força Real: El Castell de Força Real, era un castell medieval d’estil romànic que data del segle X, situat entre Millars i de Montner, a la comarca del Rosselló (Catalunya del Nord).
Nostra Senyora de Força Real: Nostra Senyora de Força Real és una ermita situada a tocar de la comuna de Montner, a la Catalunya del Nord (Rosselló).
Sant Martí de la Roca (100 cims) des del Coll de la Roca: Ruta ben senzilla i sense cap complicació que amb un dia clar ha de tenir unes excel·lents vistes, nosaltres malauradament vàrem tenir un dia pèssim.
Sant Martí de la Roca: Sant Martí de la Roca, és una capella situada al cim de la muntanya del mateix nom, a tocar del poble de Cameles.
Torre de la Maçana des del pàrquing de la Vall de Montbran: A tocar Argeles-Sur-Mer trobem la torre de la Maçana, un cim amb unes grans vistes del Rosselló, si pot pujar des de diversos indrets, nosaltres ho hem fet des de la Vall de Montbran.
Torre de la Maçana: La Torre de la Maçana (També se la coneix com a Torre de Perabona o de la Lleva), la trobem entre els termes comunals d’Argelers de la Marenda i de Sureda, a la comarca del Rosselló, a la Catalunya del Nord.

 

 

Senderisme i fotografia de diferents punts a la Mare Terra