Sant Joan dels Balbs – Sant Joan de la Font – Riudaura

Ruta molt bonica i gairebé sense cap complicació que ens permet obtenir unes excel·lents vistes de llocs emblemàtics de la Garrotxa, visitar dues esglésies i el bonic poble de Riudaura (una tercera església).

Circular: Si            Distància: 12’19Km.

Altitud Mínima: 522m.        Altitud Màxima: 870m.

Desnivell Negatiu: 518m.    Desnivell Positiu: 518m.

Data de l’excursió: 17/04/2021

L’excursió d’avui surt de la bonica església de Sant Joan dels Balbs, seguim pista amunt i ben aviat la deixem per seguir per un corriol ben fressat que ens portarà a les vistes del carismàtic Puigsacalm i al seu peu, l’ermita de Santa Magdalena, aquí no creuem el filat, sinó que ens desviem a la dreta, anem seguint el corriol, ull una miqueta més amunt que cal desviar-nos a l’esquerra. Tota l’estona per corriols ens portarà a la collada del Macià, amb unes espectaculars vistes a la Vall d’en Bas i al Puigsacalm.
Aquí tornem a caminar per una pista fins que tornem a agafar un corriol que ens portarà a un indret realment bonic, a l’església de Sant Joan de la Font, us recomano gaudir una bona estona de l’entorn, seguim per la pista i ben aviat ens topem amb l’oratori de Sant Joan Petit (a l’esquerra de la pista), ara sí sense cap complicació arribem a les vistes del poble de Riudaura, abans, però podem anar a veure l’antic pou de petroli (fa uns anys es va tornar a posar d’actualitat arran del fracking, per sort la gent de la contrada si va oposar).
Arribem a Riudaura, us recomano deturar-vos una estona per visitar l’església de Santa Maria, llavors reprenem el camí passant pel famós Centre Cívic de Riudaura (època en què certs polítics i arquitectes feien el que no s’ha de fer), creuem el pont que ens trobarem i de nou per una pista fins que ens posarem dins un corriol (anem seguint marques grogues de Itinerannia), pel camí hem trobat un excel·lent mirador a Sant Miquel del Mont.
Ara anem seguint per corriols fins que de nou ens trobem amb un caminet que ben aviat deixarem (i també les marques grogues), ull que a partir d’aquí hi ha un trosset on el camí ha quedat una “miqueta” de mal de passar, vaja, que la natura ha reclamat el seu territori, el dia d’avui (abril de 2021) es pot passar bé, d’aquí poc … Ja en parlarem. Arribem a ca d’Allà (un bonic mas) i ja estem de nou al camí (emporlanat) que ens porta de nou al cotxe.
Ruta molt bonica i que ara a la primavera ens ofereix unes vistes espectaculars dels camps de colza i que els camins els tenim adornats amb tota mena de flors amb els més variats colors.

Track Wikiloc

Clica a la imatge per veure les

Companys de ruta:

    • Jo sol, estem amb confinament comarcal

Llocs d’Interès:

    • Sant Joan dels Balbs (Web)
    • Sant Joan de la Font (Web)
    • Oratori Sant Joan Petit (Web)
    • Pou petroli riudaura (Pendent de pujar)

Enllaços relacionats:

Deixa un comentari