Sant Julià de Ramis – Sants Metges – Poblat Ibèric de Kerunta

Ruta sense cap complicació que ens permet gaudir d’unes excel·lents vistes al Gironès i a l’Empordà, a part que ens permet visitar un seguit d’indrets amb molta història.

Circular: Si            Distància: 8’66Km.

Altitud Mínima: 40m.        Altitud Màxima: 193m.

Desnivell Negatiu: 133m.    Desnivell Positiu: 133m.

Data de l’excursió: 08/05/2021

La ruta surt de Sant Julià de Ramis en direcció al Ter, durant molta estona la caminada passa per una pista on el riu ens ofereix unes vistes ben boniques, passem per davant de l’església de Sant Vicenç de Roquetes, no podem veure gaire res perquè es troba en molt males condicions.
Prosseguim la ruta i aviat ens topem amb el Cau de les Guges, una cova del paleolític Superior (tal com indica el rètol que hi ha al costat), seguim la ruta vorejant el Ter i arribem al camí del Congost que passa pel mig del Pla de Can Font, tot aquest tram és un recorregut enmig de camps fins que ens desviem a l’esquerra per ja començar l’ascens de la muntanya de Sant Julià de Ramis.
Anem pujant tot seguint una pista, sense cap complicació per finalment arribar al conjunt medieval dels Sant Metges, si us agrada la història, us aconsello de parar una estona i si teniu la sort com nosaltres, podreu accedir a dins l’església.
Deixem enrere aquest conjunt per anar en direcció al poblat Ibèric de Kerunta i el Castellum, de nou, pels amants de la història hi podeu perdre una bona estona, a part, tenim unes excel·lents vistes de l’entorn, no és per casualitat que hi hagi aquest poblat i castellum aquí.
A partir d’aquí, tot el tram que ens queda fins als cotxes serà per carretera, abans però passem pel Castell de Sant Julià (ara tancat ja que és un restaurant, si no recordo malament les explicacions de la guia), anem baixant per la carretera i arribem de nou a Sant Julià.
Tal com deia, una ruta ben bonica i sense cap complicació i amb unes excel·lents vistes.

Track Wikiloc

Clica a la imatge per veure les

Triptic que ens varen donar a l’església dels Sants Metges:

Companys de ruta:

    • Bel

Llocs d’Interès:

    • Sants Metges (Web)
    • Poblat Ibèric de Kerunta (Web)

Enllaços relacionats:

    • Turisme gironés (Web)

Deixa un comentari